Novi Pazar: Od koronavirusa umrlo 100 osoba
Na protestima u Novom Pazaru zatražena ostavka Kriznog štaba, Foto: Anadolija

Protesti ispred bolnice, traži se ostavka Kriznog štaba

Novi Pazar: Od koronavirusa umrlo 100 osoba

Od početka epidemije korona virusa u Opštoj bolnici, odnosno kasnije Regionalnom Covid-19 centru, u Novom Pazaru, preminule su 154 osobe, od čega je 100 pacijenata umrlo od posljedica infekcije korona virusom, saopštila je ta zdravstvena ustanova, po nalogu Kriznog štaba nakon špekulacija u javnosti o broju umrlih.

Prema tim podacima, od posljedica korona virusa u Novom Pazaru je preminuo 81 pacijent, u Sjenici 12, a u Tutinu sedam, prenosi Tanjug, pozivajući se na Radio-televiziju Novi Pazar.

U tom gradu je danas održan protest građana, koji su tražili da bude objavljen tačan broj preminulih od korona virusa.

Traže smjenu Mirsada Đerlaka

Na protestu je zatražana smjena koordinatora bolnice Mirsada Đerleka, bivšeg gradonačelnika, koji je postavljen kada je direktor Meho Mahmutović hospitaliziran zbog srčanih problema.

Ðerlek je po postavljenju nakon skoka broja zaraženih rekao da će dati sve od sebe da pomogne svim oboljelim sugrađanima.

Na protestu je zatražena i smjena Kriznog štaba Republike Srbije, kao i istraga o trošenju i korištenju donacija iz zemlje i inostranstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.