Savković Vukčević: Joanikije da brine o raskolu u SPC a ne o Crnoj Gori
Foto: DPS

Savković Vukčević: Joanikije da brine o raskolu u SPC a ne o Crnoj Gori

Vladika Joanikije je, iskazujući svoj stav o pretvaranju Aja Sofije u džamiju, uspio čak i ovo pitanje da politizuje i zloupotrijebi za obračune sa vlastima u našoj državi, kazala je Nela Savković Vukčević, poslanica DPS u Skupštini Crne Gore.

"Tako je,  samo njemu znanom logikom - svakako nakaradnom -  pokušao da slučaj koji se desio u Istanbulu poveže sa Crnom Gorom?!  Ne znamo šta je zaista želio da kaže ali  kada  već spominje one koji se “bogate”, čudi da mu ne smetaju isti takvi  u SPC, poput vladike Grigorija, čiji je bio gost na promociji knjige i koga je doveo u Podgoricu da “brani svetinje”. To je isti onaj vladika za koga srpski patrijarh Irinej tvrdi da je po Hercegovini gradio vinarije, hotele, ergele, dok ga srpski zvaničnici nazivaju “ maserati Vladikom”. Ni on ne zna koliko košta automobil  u kojem se vozi", kazala je Savković Vukčević.

Poručujući, nek' ne brinu svi oni za Crnu Goru,ali bi se itekako morali zabrinuti za svoju Crkvu.

"Upućeniji tvrde da nikada takvog raskola i soliranja vladika nije bilo otkad postoji SPC. Patrijarh Irinej samo formalno figurira na vrhu, dok pola vladika jedva čeka  kad će bogu na istinu,ili makar u penziju. Zato je i Joanikija, a i mnoge druge, baš briga šta Irinej misli o bilo čemu, a ne o Grigoriju", navela je Savković Vukčević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.