Obavezno nošenje maski u Mekdonalds restoranima
Ilustracija

Širom SAD

Obavezno nošenje maski u Mekdonalds restoranima

Uprava američkog lanca brze hrane MekDonalds (McDonald's) naložila je mušterijama da nose maske od 1. avgusta u svim restoranima širom SAD, a takvu mjeru su nedavno uvele i druge kompanije koje primaju veliki broj ljudi, među kojima je lanac prodavnica Volmart.

Više od 80 odsto restorana MekDonalds nalazi se već u zonama u kojima građani moraju da nose masku u javnim ustanovama, a uprava tog lanca navodi da želi da zaštiti i zaposlene i mušterije, prenosi Beta.

MekDonalds nije precizirao kako će ta mjera da se sprovodi u restoranima u kojima mušterije sjednu da jedu.

I velike aviokompanije uvode nošenje maske u avionima.

Amerikanci nevoljno nose zaštitne maske i sam predsjednik SAD Donald Tramp nije ohrabrivao građane da nose maske navodeći kao razlog individualnu slobodu građana.

Tramp je ipak jednom viđen u javnosti sa maskom a nedavno je naveo da je nošenje maske preporučljivo tamo gdje ne može da bude fizičkog odstojanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.