Nova politička partija u Crnoj Gori: Osnovana Hrvatska reformska stranka
Hrvatska reformska stranka

Potvrdili učešće na parlamentarnim izborima

Nova politička partija u Crnoj Gori: Osnovana Hrvatska reformska stranka

U Crnoj Gori je osnovana nova politička partija, Hrvatska reformska stranka (HRS), koju će predvoditi ministarka u Vladi Marija Vučinović i direktor Aerodroma Tivat, Radovan Marić.

HRS je, kako je saopšteno iz te partije, osnovana na predlog značajnog broja građana, pripadnika hrvatske autohtone manjine, s osnovim ciljem da povrati povjerenje u svoje političke zastupnike i izvorni građanski koncept.

Navodi se da je HRS okupila značajan krug intelektualaca iz hrvatskog, kao i pripadnika drugih naroda, koji se zalažu za ponos i dostojanstvo svih građana nezavisne, demokratske i evropske Crne Gore.

"Da osnivanje stranke ima utemeljenje govori i činjenica da je za manje od nedjelju dana podršku HRS dalo skoro 250 građana svojim ovjerenim potpisom, dok je podršku izbornoj listi stranke do sada dalo preko 300 građana“, kaže se u saopštenju.

HRS je, kako su kazali iz te partije, svu neophodnu dokumentaciju uredno predala u skladu sa zakonom i zakonskim rokom Ministarstvu javne uprave, i očekuju rješenje o registraciji.

"HRS će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, zakazanim za 30. avgust“, dodaje se u saopštenju.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.