Orlandić: Profit da puni budžet države, a ne privatnih kompanija
Orlandić

Orlandić: Profit da puni budžet države, a ne privatnih kompanija

Očuvanje državnih resursa i uvećanje njihovog profita, koji bi punio budžet države, a ne privatnih kompanija, jeste cilj koji Socijaldemokrate zagovaraju, saopštio je Danilo Orlandić, član Glavnog odbora Socijaldemokrata Crne Gore i direktor Aerodroma.

"Ispravnost tog pristupa najbolje se vidi na primjeru Aerodroma", saopštio je Orlandić.

Naime, kako je kazao, Aerodromi Crne Gore su jedno od najvrijednijih crnogorskih preduzeća, koje je velikim rastom prihoda, letova i generalno rezultata, jasno pokazalo da država ima kapaciteta da uspješno vodi i sačuva preduzeća.

Kako je naglasio, aerodromi su poslovanje u 2019. godini završili sa rekordnim profitom većim od 15 miliona eura, što je nevjerovatnih 50% više u odnosu na 2018. godinu, koja je sama po sebi bila jedna od najuspješnijih.

Dodaje da je prošle godine dočekano 2,7 miliona putnika, što je za oko 8,5% više u odnosu na rekordnu, 2018. godinu.

“Prošle godine se saobraćaj sa crnogorskih aerodroma odvijao prema 30-ak država i 70 destinacija. Neke od najboljih svjetskih aviokompanija su naši partneri. Njemačka Lufthansa, ruski Aeroflot, Turkish airlines, poljski Lot... Osim toga, u Crnoj Gori, avioprevoz više nije privilegija bogatih, jer smo zajedničkim radom sa niskobudžetnim aviokmpanijama omogućili nikad bliže Evropske metropole”, rekao je Orlandić.

Govoreći o investicijama, rekao je da se ozbiljnost bilo kog rukovodstva mjeri donošenjem strateških odluka, poput uvođenja noćnog letenja na aerodromu u Tivtu koje će naredne godine biti i moguće.

Orlandić je istakao da je i izgradnja Terminala 2 na Aerodromu Tivat vrijedna 3,5 miliona eura najznačajnija investicija od 2006. godine, a predstavlja samo dio planova na kojima se radi uz podršku Vlade Crne Gore.

"Socijaldemokrate su pokazale u prethodne tri godine odgovornost prema državnim resursima. “Naša zemlja, Crna Gora, povezana sa Evropom i svijetom, naš je cilj. A svako ko je na tom stanovištu, naš je prijatelj", zaključio je Orlandić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.