Bolji uslovi boravka i rada u Zdravstvenoj stanici Plužine (FOTO)

Završetkom rekonstrukcije Zdravstvene stanice u Plužinama u koju je, tokom prošle i ove godine iz sredstava budžeta uloženo oko 55 hiljada eura, zaposleni i građani toga kraja dobili su bolje uslove rada i boravka u toj ustanovi, a kvalitetna zdravstevna zaštita je imperativ što, kako je saopšteno, potkrepljuju i pohvale pacijenata.

Direktorica Doma zdravlja Nikšić, Ljiljana Adžić, na svečanom obilježavanju završetka radova na rekonstrukciji Zdravstvene stanice u Plužinama, pojasnila je da je objekat u prethodnim godinama djelimično rekonstruisan zahvaljujući donatorima.

„Prva ozbilja rekonstrkcija završena je u prošloj godini i to zahvaljujući punom razumijevanju Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje, koji su finansirali radove u vrijednosti od 40 hiljada eura. Tom prilikom urađena je sanacija krova, termička izolacija u vidu demit fasade i ugradnja eloksirane bravarije, kao i staza za pristup licima s invaliditetom“, navela je Adžić.

IMG6277

Adžić, foto: PR Centar

Ove godine, kao nastavak radova, kako je kazala, iz sredstava budžeta, izvršena je totalna rekonstrukcija i adaptacija toaleta- zamijenjena vertikalna i horizontalna hidroizolacija sa mokrim čvorovima, vodovodna i kanalizaciona struktura, elektroinstalacija i ostali radovi „potrebni za ovakvu vrstu prostorija, pri čemu je jedan prilagođen za lica s invaliditetom, kao i dio toaleta/kupatilo/ za ležeće pacijente“.

„Ukupna vrijednost ovih radova je oko 14 i po hiljada eura.  Fond za zdravstveno osiguranje je prepoznao potrebu za rekonstrukcijom zdravstvene stanice i opredijelo sredstva za finansiranje. Kao i ranije i u sada smo naišli na razumijavnje i podršku Opštine Plužine, koja je pomogla radove na sanaciji i rekonstrukciji drvene ograde duž čitave terese i ovom prilikom se zahvaljujem predsjedniku Opštine“, istakla je Adžić.

Ostali dio tekućeg održavanja objekta u vrijednoti oko dvije i po hiljade eura finansirao je, kako je dodala, Dom zdravlja, sredstvima sopstvenih prihoda.

„Prije svega stručan i posvećen kadar daje nam za pravo da kažemo da smo spremni da građanima Opštine Plužine pružimo kvalitetnu medicinsku uslugu na primarnom nivou, što nam potkrepljuju i stalne pohvale pacijenata“, istakla je Adžić.

Naglasila je posebnu predanost i angažovanost svih zaposlenih u zdravstvenoj stanici Plužine, „koji su od proglašnja epidemije COVID-19 dali sve od sebe u pružanju potrebnih usluga ovdašnjem stanovništvu, a sudeći po novonastaloj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori predstoji nam još, možda, i teži period“.

U Zdravstvenoj stanici ima 19 zaposlenih, a medicinski kadar čine dva doktora i deset medicinskih sestara/tehničara.

„U Zdravstvenoj stanici Plužine jednom sedmično ordiniraju ljekari specijalisti iz Opšte bolnice Nikšić“, dodala je Adžić.

IMG6291

Mijušković, foto: PR Centar

Predsjednik Opštine Plužine, Mijuško Bajagić, kazao je da je veoma važno da tamošnja Zdravstvena stanica ima normalne uslove za rad i pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite.

„Posebno to naglašavam, jer je prosjek starosti u ovoj Opštini oko 48 godina i veoma je bitno da se stvore normalni uslovi za preventivnu zdravstvenu zaštitu, koja je neophodna. Rekonstrukcija će mnogo značiti. Lokalna uprava je dosta pomagala, nadam se da ćemo i ubuduće stvoriti sve neophodne uslove da ovaj narod može da se normalno liječi. Hvala svima koji su prepoznali potrebu za ulaganjem“, rekao je Bajagić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.