Kako pravilno da perete bebinu odjeću?
Ilustracija

Kako pravilno da perete bebinu odjeću?

Život novog roditelja može da bude veoma uzbudljiv. Njihov raspored je veoma predvidiv: hranjenje, spavanje, stalno mijenjanje pelena i da beskonačno mnogo veša. No, ono što se trebate da zapitate je li vaša rutina pranja veša zaista dobra za kožu vašeg mališana?

Ako vaša beba ima alergije, ekceme ili ste jednostavno zabrinuti da obični deterdžent može da stvori probleme bebinoj koži, koristite dječji deterdžent ili potražite sapun koji je hipoalangen i bez mirisa. S istim deterdžentom možete da perete i ostatak veša, prenosi Klix.ba

Tečni deterdženti se lakše ispiraju od onih u prahu, pa mogu da budu bolji izbor za bebinu osjetljivu kožu. Nemojte da koristite antistatičke proizvode ili omekšivače koji mogu da imaju hemikalije koje mogu da budu previše jake.

Platnene pelene perite odvojeno od ostatka veša jer obični deterdženti mogu da uzrokuju pelenski osip. Nakon što ste istresli pelene u WC šolju, isperite ih hladnom vodom, a zatim ih namočite u blagom deterdžentu s izbjeljivačem.

Operite ih dječjim deterdžentom u vrućoj vodi i isperite dva puta.

Deke, plišane igraške, peškire takođe morate da operete prije nego ih beba bude koristila.

Držite bebe dalje od komode sa deterdžentima. Naime, sredstva za pranje veša su otrovna. Uvijek ih čuvajte izvan dosega vašeg mališana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.