Istraživanje o rejtingu političkih partija urađeno po sopstvenom nahođenju, nije naručeno

Agencija "House of win"

Istraživanje o rejtingu političkih partija urađeno po sopstvenom nahođenju, nije naručeno

Istraživanje o rejtingu partije i političkih partija urađeno je po sopstvenom nahođenju, jer je to praksa i niko od partija nije ga naručio, kazali su iz agencije "House of win".

Ta agencija objavila je u četvrtak istraživanje, prema kome Koalicija Demokratske partije socijalista i Liberalne partije ima podršku 41,2 odsto birača, dok je na drugom mjestu savez Demokrata i Demosa sa 16,4 odsto podrške.

Iz agencije su kazali  za "Dan" da je istraživanje poslato svim partijama, ne samo Liberalnoj partiji, koja ga je dostavila medijima.

"Niko od partija nije naručio istraživanje. Mi to obično radimo na mjesečnom nivou, nekad i na dva mjeseca ako procijenimo da u tom periodu na političkoj sceni nije bilo nekih značajnijih dešavanja", kazali su iz agencije.

Oni su rekli da je ispitivanje o političkim partijama, potencijalnim koalicijama i izlaznost u susret izborima, urađeno pretežno putem telefona i onlajn, na uzorku od 1.098 ispitanika.

"Tako da ukoliko bi neka partija poželjela još nekih pojedinosti, to je svakako izvodljivo ali bi se to dodatno naručilo i platilo", poručili su "House of win".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.