Šukurica povukao kandidaturu za direktora ASK
Agencija za sprječavanje korupcije

Šukurica povukao kandidaturu za direktora ASK

Advokat Amer Šukurica povukao je jutros kandidaturu za direktora Agencije za sprečavanje korupcije i neće se pojaviti na razgovoru, zakazanom za 10 časova.

To znači da će Savjet ASK danas da razgovara samo sa predsjednicom Osnovnog suda na Cetinju Jelenom Perović.

"Ukoliko imamo u vidu da je odredbom 105 Zakonom o sprečavanju korupcije propisano da će se izbor za direktora izvršiti u roku od 90 dana od dana izbora Savjeta, te da ovaj Savjet nije izabrao direktora u zakonskom roku, postavlja se logično pitanje da li je Savjet sada legitiman da bira direktora Agencije", navodi Šukurica u dopisu Agenciji, u koji su "Vijesti" imale uvid.

Smatra i da posebne uslove za članstvo u Savjetu agencije (10 godina radnog iskustva, od čega pet u oblasti borbe protiv korupcije ili zaštite ljudskih prava) ispunjava manji dio članova Savjeta.

"Mislim da od pet članova Savjeta, dva ispunjavaju sve uslove, pa se postavlja logično pitanje da li je Savjet kompetentan da odlučuje o mom izboru za direktora Agencije", stoji, između ostalog, u podnesku Šukurice dostavljenom Agenciji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.