BP: Formiran tim koji će kontrolisati poštovanje mjera, kazne od 100 eura za fizička do 2.000 za pravna lica
ilustracija

BP: Formiran tim koji će kontrolisati poštovanje mjera, kazne od 100 eura za fizička do 2.000 za pravna lica

Po nalogu Uprave za inspekcijske poslove Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Bijelo Polje formirao je mini štab za inspekcijsku kontrolu praćenja mjera NKT-a i sprovođenja Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Štab čine: Inspekcija rada i zastita na radu, Uprava za bezbjednost hrane, veternu i fitosanitarne poslove, Turistička inspekcija, Uprava policije, Sekretarijat za inspekcijske poslove i Komunalna policija.

Na sastanku koji je održan, dogovoreno je da će se vršiti pojačani nadzor i kontrola sprovođenja mjera NKT-a, a koje se odnose na obavezno nošenje maski, poštovanje fizicke distance i higijensko- epidemioloških mjera - navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da će se shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti prekršiocima izricati novčane kazne i to:

Novčana kazna za fizička lica od 100 eura;
Novčana kazna za preduzetnike od 300 eura;
Novčana kazna za odgovorno lice u pravnom licu od 500;
Novčana kazna za pravno lice od 2000 eura;

"U narednim danima će biti vršena pojačana kontrola, pa i ovim putem apelujemo na građane da poštuju mjere.", saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje BP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.