Akcionarima Onogošta se dodjeljuje 210 hiljada eura
Hotel Onogošt

"Na osnovu stečajne mase"

Akcionarima Onogošta se dodjeljuje 210 hiljada eura

Stečajni upravnik Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Onogošt, Ranko Radinović, odlučio je da 210 hiljada eura iz stečajne mase isplati akcionarima, shodno procentualnom učešću u vlasništvu.

Raspodjela će se obaviti po spisku akcionaru koji je dostavljen stečajnom upravniku 13. marta 2015. godine, prenosi Mina biznis.

Isplata akcionarima koji posjeduju manje od 1,5 odsto vlasništva obaviće se u filijalama Hipotekarne banke Podgorica počev od ponedjeljka.

Akcionarima koji posjeduju 1,5 odsto i više vlasništva, kao i dioničarima kompanijama, isplata pripadajućih iznosa obaviće se prenosom sa žiro računa stečajnog dužnika po instrukcijama koje su vlasnici dužni da dostave stečajnom upravniku.

Stečajni upravnik je odluku o trećoj diobi dijela novca iz stečajne mase donio 20. jula na osnovu zakona o privrednim društvima i o njihovoj insolventnosti.

U HTP Onogošt je klasični stečaj uveden 23. marta 2012. godine, a stečajna uprava izmirila je ranije sva dugovanja iz prvog isplatnog reda za stalno zaposlene radnike od novca dobijenog od prodaje hotela Nikšić u Sutomoru.

RTCG/Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.