Vuković poručio da grade Podgoricu za bolji život

"Zahvaljujući partnerstvu Vlade CG i Glavnog grada u Podgorici trenutno realizacija investicija vrijednih 200 miliona eura"

Zahvaljujući partnerstvu Vlade Crne Gore i uprave Glavnog grada u Podgorici se trenutno realizuje investicioni ciklus vrijedan preko 200 miliona eura, naveo je dr Ivan Vuković, gradonačelnik Glavnog grada.

Kazao je da zahvaljujući partnerstvu, Podgorica dobija nove mostove, nove bulevare, vrtiće, parkove i dječija igrališta.

"Među brojnim projektima koji se trenutno realizuju na teritoriji Glavnog grada, jedan se svakako ističe po svom značaju, a to je Sistem za prečišćavanje otpadnih voda - najznačajniji infrastrukturni projekat u istoriji glavnog grada vrijedan  50  miliona eura", istakao je Vuković i dodao se realizacija ovog projekta odvija predviđenom dinamikom, odnosno da nema probijanja rokova.

Vuković je poručio da su krenuli u izgradnju novog pješačkog mosta na Morači, izgradnji kolektora i kanalizacione mreže duge 20 kilometara.

Realno je za očekivati kako kaže Vuković da do kraja godine dobiju izvođača radova za najznačajniji objekat u okviru ovog sistema, a to je samo postrojenje za tretman otpadnih voda.

"Na ovaj način Podgorica hvata korak sa razvijenim evropskim gradovima. Štitimo rijeku Moraču, štitimo Skadarsko jezero i stvaramo pretpostavke za dugoročni razvoj našeg glavnog grada. Nemam dilemu da su ovakvi projekti najbolji način da opravdamo veliko povjerenje koje ste nam ukazali prije dvije godine, a vi nemojte da imate dilemu da ćemo u narednim godinama nastaviti još bolje, još posvećenije, kako bi naša Podgorica bila još ljepše mjesto za život svih njenih stanovnika", zaključio je gradonačelnik Glavnog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.