Pažin: Prilikom istrage ubistva Jovanovića nisu svi bili na visini zadatka
Zoran Pažin

Sprem je da dođe na sjednicu Odbora za bezbjednost

Pažin: Prilikom istrage ubistva Jovanovića nisu svi bili na visini zadatka

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin rekao je da prilikom istraživanja ubistva Duška Jovanovića svi nijesu bili na visini istog zadatka, navodeći da ima svoje mišljenje ko je učinio propuste.

"Razumjećete da neću to ovako da izgovorim na sjednici Parlamenta. Na pitanje pravno šta je moguće preduzeti radi utvrđivanja te odgovornosti, odgovor je složeniji“, kazao je Pažin poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) Danijeli Pavićević.

On je odgovorio da je spreman da dođe na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj bi se o tome raspravljalo. SNP i joše nekoliko poslanika je zahtjev za održavanje te sjednice već uputila predsjedniku Odbora za bezbjednost Branku Čavoru.

Pažin je, odgovarajući na pitanje Pavićević, vezano za epidemiju korona virusa, istakao da je Osnovno državno tužilaštvo u Rožajama od 15.juna do 21.jula formiralo 14 predmeta zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Prijave su riješene u odnosu na četiri lica podnošenjem optužnog predloga , optuženje u odnosu na jendo lice je riješeno osuđujućom odlukom suda i to na kaznu zatvora, dok su tri optuženja neriješena do trenutka pripreme ovog odgovora...“.

Pavićević je kazala da je nakon korona free perioda, Crna Gora ubrzo stavljena na crvenu listu nebezbjednih zemalja zbog naglog porasta broja oboljelih. Podsjetila je da je Iz Instituta za javno zdravlje krajem juna saopšteno kako su zaraženi građani virus importovali iz Tutina i sa fudbalske utakmice koja se održavala u Beogradu.

“Šta su nadležni organi preduzeli povodom narušavanja zdravlja velikog broja građana Crne Gore usljed kršenja propisanih mjera? Da li su procesuirani građani koji su protivzakonito prelazili granicu i boravili u zaraženim podrucjima? Da li su pokrenuteizviđajne radnje u pravcu utvrđivanja odgovornosti lica na pograničnim punktovima…”, pitala je Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.