Ispleo
Foto: Facebook

Ispleo "anti-kovid" vijenac od bijelog luka težine preko 50 kg i dužine osam metara (FOTO)

Dean Pamić Nefat, poznati poljoprivrednik iz sela Frančin iz okoline Pazina u Hrvatskoj ispleo je vijenac od bijelog luka, koji je dug osam metara i težak preko 50 kilograma.

"Evo ispleo sam jednu stvarno veliku reštu (vijenac) bijelog luka koji je bome i težak. Ako neko pogodi koliko sadrži glava, ja mu odmah poklonjam jedan vijenac od tri kilograma najljepšeg bijelog luka, 10 kilograma krompira i isto toliko luka", napisao je u objavi na Fejsbuku uz fotografije vijenca.

"Bijelog luka u tom velikom vijencu ima sigurno preko 50 kilograma", rekao je za 24sata.hr Dean Pamić Nefat.

1063876383112127336049447476030167259446788n

Foto: Facebook 

Dean je ispričao kako je ove godine iz zemlje izvadio 1,5 tonu bijelog luka, a da isplete ovaj mega vijenac trebalo mu je svega sat i po vremena.

U njemu je vezano tačno 374 glava, a kada sve se skupa stavi na tlo, vijenac je dugačak čak osam metara. Kaže da će uskoro da napravi još i veći, težak 100 kilograma, a ovaj sadašnji prodaje za 2.000 kuna.

U šali kaže da i sa tom manjom od 50 kilograma bićete sigurni protiv vampira i drugih krvopija barem godinu dana. A može da posluži i kao anti-Kovid 19.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.