Preko 150 upozorenja u jednom danu zbog nenošenja maski u Podgorici
Ilustracija

Preko 150 upozorenja u jednom danu zbog nenošenja maski u Podgorici

Od 16. jula komunalni inspektori Glavnog grada obavili su preko 1.500 kontrola fizičkih lica, kazao je Branislav Radusinović, načelnik Komunalne inspekcije.

On je naveo da su juče u Glavnom gradu imali preko 150 upozorenja zbog nenošenja maski, 45 za nepoštovanje distance i 36 opomena za nepravilno nošenje maski, kao i 32 kontrole javnog gradskog prevoza i taxi prevoza.

“Sve nam to govori da smo maksimalno ozbiljno prisupili ovom zadatku kako bi dali maksimalni doprinos u borbi protiv korona virusa”, saopštio je Radusinović, gostujući u Jutarnjem programu RTCG-a.

Ističe i da se pojedini sugrađani i dalje ne pridržavaju mjera distance i pravilnog nošenja maski.

“Sve su neki izgovori tu je maska sad ćemo staviti, ali to nije rješenje”, kaže Radusinović.

Podsjetio je da su kazne za fizička lice od 100 do 2.000 eura i za pravno lice od 2.000 do 20.000 eura.

Saopštio je i da su dva vozača autobusa kažnjena, jer nijesu nosili maske.

Apelovao je i na vlasnike ugostiteljskih objekata da, kako je to NKT i propisao, rade do 22 sata.

“Nakon tog vremena Komunalna policija vriši kontrolu i svi oni koji ne budu poštovali mjere biće procesuirani nadležnom tužilaštvu”, naveo je Radusinović.

On je saopštio da su prevencija i edukacija prva i glavna mjera komunalne policije, a kažnjavanje krajnja.

“Poštujte socijalnu distancu, nosite masku i čuvajte sebe i svoje najmilije. Samo zajedno možemo se izboriti sa ovom epidemijom”, zaključio je Radusinović.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.