Pet osoba iz Herceg Novog bilo su na spisku za likvidaciju
Ilustracija

Pet osoba iz Herceg Novog bilo su na spisku za likvidaciju

Kriminalna organizacija, čiji je kao prvi čovjek označen Novljanin Zoran Mrva Mrvaljević, prema saznanjima Dana iz istrage, tereti se da je za cilj imala prodaju narkotika i vršenje neodređenog broja krivičnih djela ubistava. Pet osoba iz Herceg Novog bile su na spisku za odstrijel, saznaje Dan.

Prema saznanjima, nadležni iz hercegnovske policije ranije su pozvali osobe kojima je život bio ugrožen, upozorili ih i na taj način doprinijeli sprečavanju planiranih likvidacija.

Mrvaljević je uhapšen 17. jula 2020. godine u Srbiji, nekoliko dana nakon izlaska iz zatvora.

Naime, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su crnogorskog državljanina Zorana Mrvaljevića Mrvu u julu prošle godine zbog sumnje da je izvršio krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave. Policija je tada uhapsila i J.P. (1980), policijsku službenicu Policijske uprave Novi Sad. Ona je, kako se sumnja, Mrvaljeviću dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.

Kako su prenijeli tamošnji mediji, Novljanin se sumnjiči da je zatim pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i iz knjige državljana, koje je J.P. potom iskoristila kako bi mu sredinom marta 2019. godine izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić.

Mrva, koji slovi za bezbjednosno interesantnu ličnost, saslušavan je i nakon eksplozije u kojoj je teško povrijeđen njegov sugrađanin Duško Roganović. On je tada saslušan zajedno sa još nekoliko osoba bliskih „škaljarskom klanu”. Policija tada nije isključila mogućnost da su napad na Roganovića organizovali upravo članovi te grupe.

Ministarstvo pravde Crne Gore priprema potrebnu dokumentaciju koja se odnosi na izručenje Zorana Mrvaljevića Crnoj Gori.

Kako su Danu kazali iz te institucije, kad dokumentacija bude spremna, biće poslata nadležnima Srbije koji su obavijestili Ministarstvo pravde Crne Gore da je Mrvaljeviću nakon hapšenja određen ekstradicioni pritvor.

“Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Srbije radi izručenja ovog lica našoj državi”, rečeno je nedavno iz Uprave policije.

Specijalno tužilaštvo je 30. marta naredilo istragu protiv Mrvaljevića, Vujića, Kankaraša i Vica.

Mrvaljević se tereti i za ubistvo putem podstrekavanja.

Kankarašu je ukinut pritvor nakon razgovora sa tužilaštvom.

“Zoran Mrvaljević je kriminalnu organizaciju oformio sa zasad neidentifikovanom osobom radi vršenja neodređenog broja krivičnih djela ubistvo i prodaja narkotika. Istraga u dosadašnjem toku postupka iz objektivnih razloga nije mogla biti završena. Ovo zbog toga što se radi o složenoj i obimnoj istrazi, u čijem daljem toku je potrebno saslušati više svjedoka i prikupiti dodatne materijalne dokaze”, navodi se u dokumentu, u koji je Dan imao uvid.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.