Dobre vijesti: Maske se proizvode i u Podgorici
Ilustracija

Na inicijativu Glavnog grada

Dobre vijesti: Maske se proizvode i u Podgorici

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) Milutin Simović potvrdio je juče, odgovarajući na pitanja nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića, da je u Podgorici stavljena u pogon fabrika koja proizvodi zaštitne medicinske maske,prenose Dnevne novine.

Naime, Damjanović je naveo da ima informaciju da se na teritoriji glavnog grada maske nelegalno proizvode, što je Simović demantovao.

“Dobio sam informaciju od nadležnih iz Glavnog grada i vjerujem da bi to trebalo da bude dobra vijest za sve nas. Već je naučena jedna lekcija kada je u pitanju epidemija korona virusa, da mi treba i da možemo da sami proizvodimo značajne elemente zaštitne opreme. Tako sam ja doživio informaciju da u Podgorici imamo jedan pogon i da je počela proizvodnja maski i da je to zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta od Glavnog grada”, kazao je Simović.

Prema informaciji iz Glavnog grada, istakao je Simović, ta firma se prvi dan registrovala u CRPS “jer drugačije mašine nijesu mogli da uzmu”.

“Drugo, u pitanju je zaštitna oprema i bio je predstavnik Ministarstva ekonomije i već su dobili sertifikacije za izvoz proizvedenih maski za tržište Evropske unije. Vjerujem da su ovo tri nove dobre vjesti”, naveo je Simović prenoseći informacije koje je dobio tokom sjednice i naglasio da će o ovome tražiti i zvanične informacije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.