Perović nova dekanka Arhitektonskog fakulteta, Novović započela mandat na Filozofskom
Univerzitet riješio kadrovska pitanja, Foto: UCG

UOUCG riješio kadrovska pitanja

Perović nova dekanka Arhitektonskog fakulteta, Novović započela mandat na Filozofskom

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici, pored finansijskog poslovanja na Univerzitetu Crne Gore, razmatrao kadrovska pitanja.

Za dekana Arhitektonskog fakulteta izabrana je doc. dr Svetlana K. Perović, dosadašnji prodekan za nastavu na ovom fakultetu, za mandatni period 2020-2023. godine.

Odluka o izboru je donešena na prijedlog Vijeća Arhitektonskog fakulteta i uz mišljenje rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danila Nikolića.

Dekanka Perović će stupiti na dužnost 6. decembra 2020. godine, po isteku tekućeg mandata aktuelnog dekana prof. dr Svetislava Popovića.

Na sjednici je, takođe, konstatovan prestanak mandata na funkciji dekana Filozofskog fakulteta prof. dr Gorana Barovića 21. avgusta 2020. godine, čime počinje i mandat prof. dr Tatjana Novović, na funkciji dekana, za period 2020-2023.  

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica je saopštio da je, na današnjoj sjedinici Upravnog odbora, pored kadrovskih pitanja, tema bio i budžet Univerziteta Crne Gore za 2021. godinu.

"Utvrđen je zahtjev za budžetskim sredstvima Univerziteta Crne Gore u ukupnom iznosu od  24.808.026,84 eura. Zahtjev se dostavlja Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu finansija, u propisanoj formi“, kazao je Bjelica.

On je dodao da sastavni dio ove odluke čini predlog Rektora od 20. jula 2020. godine, sa stručnim obrazloženjem Sektora za finansije - Službe za planiranje i izvještavanje.

Na sjednici je donešena i Odluka da će studentima magistarskih studija Univerziteta Crne Gore, upisanim prije studijske 2019/20. godine, koji su u periodu od 26. juna do 26. decembra 2019. godine, ponovo uplatili prijavu ECTS kredita koje sadrži magistarski rad, biti vraćena uplaćena sredstva. Odluka sadrži i konstataciju da su Zaključcima Vlade Crne Gore odobrena sredstva Univerziteta Crne Gore.  

"Pojedinačno prikazani iznosi u Izvještaju Sektora za finansije UCG su sastavni dio ove Odluke. Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je zadužio rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danila Nikolića, za povraćaj sredstava studentima  magistarskih studija, u iznosima koji su precizirani zahtjevima organizacionih jedinica sadržanim u Izvještaju Sektora za finansije UCG, najkasnije u roku od tri dana od dana donošenja ove odluke", kazao je  Bjelica.

Data je i saglasnost na izmjene i dopune Finansijskog plana Univerziteta Crne Gore za 2020. godinu, za organizacione jedinice: Elektrotehnički fakultet, Istorijski institut, Mašinski fakultet, Metalurško-tehnološki fakultet i Rektorat UCG, prema predlogu Rektora i uz mišljenje Sektora za finansije UCG.

Uz pozitivno mišljenje Sektora za finansije Univerziteta Crne Gore, data je i saglasnost na Izmjene i dopune  Plana javnih nabavki UCG za 2020. godinu, za sve organizacione jedinice UCG, Studentski parlament, međunarodne i naučno-istraživačke projekte.

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Igor Vušanović, ovlašćen je za preduzimanje pravnih radnji za produženje važenja činidbene garancije - garancije za dobro izvršenje Ugovora za pružanje usluga obavljanja poslova homologacije vozila za tip vozila i izdavanje sertifikata o homologaciji za pojedinačno vozilo, zaključenog između Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Univerziteta Crne Gore-Mašinskog fakulteta.

Data je i saglasnost Medicinskom fakultetu za privremeno ustupanje laboratorijskog prostora Medicinskog fakulteta Kliničkom centru Crne Gore.

Danas je razmatran i konačni izvještaj Službe za unutrašnju reviziju UCG, a usvojen je i Predlog izmjena i dopuna Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Rektoratu UCG.

Za d.o.o "Univerzitetski sportsko-kulturni centar" Podgorica, usvojen je prijedlog Plana jednostavnih nabavki Društva za 2020. godinu usklađen sa Zakonom o javnim nabavkama, a stavljeni su van snage Pravilnik o nabavkama male vrijednosti Društva i Pravilnik o hitnim nabavkama Društva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.