Rožajki dvadeset godina zbog podmetanja požara u kojem su stradali bivši muž i njegova nevjenčana supruga
Viši sud u Bijelo Polju

Presuda Safiji Klimenta

Rožajki dvadeset godina zbog podmetanja požara u kojem su stradali bivši muž i njegova nevjenčana supruga

U Višem sudu u Bijelom Polju danas je izrečena presuda od 20 godina zatvora rožajki Safiji Klimenti (55) koja je optužena za teško ubistvo. Presudu je donijelo vijeće sudije Ivana Adamovića u Višem sudu u Bijelom Polju, prenosi Pobjeda. Klimenta se tereti da je u Rožajama 8. aprila prošle zapalila bivšeg muža Sulejmana Murića (61) i njegovu nevjenčanu suprugu Sedinu Moćević (45).

Klimenta je, prema optužnici, kritičnog dana na benzinskoj pumpi kupila dva litra benzina ušla u kuću kroz prozor od kupatila, otvorila vrata od dnevnog boravka i sa vrata isprosipala benzin i zapalila ga upaljačem.

Okrivljena je na glavnom pretresu priznala da je podmentula požar, ali da je nije željela da neko nastrada, te da zbog svega žali. Objasnila je da je dugo godina živjela u braku sa Sulejmanom sa kojim je dobila šestoro djece. Ispričala je da se razvela 2011. godine, te da je od januara ove godine živjela kod sina i snahe u Baru.

Motiv koji je naveo da izvrši krivično djelo je to što, kako je kazala, nije mogla da podnese da druga žena "dođe da živi na njenu muku, odvajajući od usta da se izgradi porodični dom". Kazala je da stradalu nevjenčanu ženu njenog bivšeg supruga nije poznavala niti je ikada vidjela, te da je kritične prilike mislila da u kući nema nikoga.

Opisujući na suđenju kako je kritične prilike došla do kuće, ispričala je da je pješke prešla 10 kilometara te da je prethodno na benzinskoj pumpi u Rožajama kupila dva litra benzina. Dolaskom do kuće ušla je kroz prozor od kupatila i ušla u dnevnu sobu gdje je prosula benzin i zapalila. Bivši muž i njegova nevjenčana supruga spavali su u susjednoj sobi. Nakon počinjenog zlodjela zaputila se autobusom prema Baru i uhapšena je u Kolašinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.