U Crnoj Gori od jutros dvije žrtve novog virusa korona
Ilustracija

U Podgorici i Baru

U Crnoj Gori od jutros dvije žrtve novog virusa korona

U Crnoj Gori su rano jutros preminula dva pacijenta zaražena novim virusom korona. Jedan pacijent preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), a drugi na Jedinici intenzivnog liječenja Opšte bolnice u Baru.

Ove podatke su u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) saopštili pomoćnik direktora KCCG Nemanja Radojević i direktor Opšte bolnice u Baru Dragoslav Tomanović.

Saopštavajući podatke za KCCG, Radojević je rekao da su u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori hospitalizovana 24 pacijenta, a 16 njih je na Infektivnoj klinici.

"Oni su stabilnog zdravstvenog stanja. Sedam pacijenata je na Internoj klinici, od čega su troje na mehaničkoj potpori disanja. Jedan pacijent je, nažalost, umro u ranim jutarnjim satima u KCCG. I u Institutu za bolesti djece je jedno dijete hospitalizovano, ali to nije bilo zbog samog kovida, već je dijete imalo hirurški problem pa je tokom prijema dijagnostikovano da je pozitivno na korona virus", pojasnio je Radojević.

Direktor barske bolnice, koja je ujedno kovid centar za primorski region, saopštio je da da svi hospitalizovani Kovid pozitivni pacijenti imaju srednje tešku kliničku sliku.

"Pet pacijenata je na opservaciji, čekamo nalaz. Svi hospitalizovani imaju srednje tešku kliničku sliku, što znači da imaju obostranu upalu na plućima. Nažalost, jedan pacijent je na Jedinici intenzivnog liječenja umro. Bio je na respiratoru i imao je veoma tešku kliničku sliku sa ranim plućnim komorbiditetima", rekao je Tomanović.

Jednog pacijenta su, kako je rekao, juče premjestili sa Jedinice intenzivnog liječenja na Infektivno odjeljenje.

Rad bolnice je, kaže Tomanović, podijeljen na dvije bolnice - rad sa kovid i ostalim pacijentima.

"Nesmetano rade hirurgija, ginekologija, pedijatrija, radiologija i ostale službe, naravno smanjenim intenzitetom", rekao je Tomanović.

Inače, Opšta bolnica u Baru je i kovid centar za primorje. Prema riječima Tomanovića, na liječenju u toj zdravstvenoj ustanovi nalazi se 80 pacijenata, od kojih su 35 kovid pozitivni.

Kovid centar, kako je rekao, ima 105 kreveta, a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije kapaciteti će biti povećani na 130 kreveta. Stoga apeluje na poštovanje mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.