Vjenčanje za vrijeme koronavirusa: Par se vjenčao na samoj granici
Vjenčanje na granici, Foto: BBC

Mlada iz Norveške, mladoženja iz Švedske

Vjenčanje za vrijeme koronavirusa: Par se vjenčao na samoj granici

Norveška mlada i švedski mladoženja izrekli su zavjete na samoj granici, odvojeni bijelom trakom. .

Norveška nevjesta udala se za švedskog mladoženju tokom ceremonije na granici dvije države, a oboje su stajali svako u sopstvenoj zemlji, pridržavajući se mjera za suzbijanje korona virusa.

Par je izjavio za BBC da više ne može da čeka da ograničenja budu ukinuta.

"Nismo htjeli da mijenjamo datum, sve što smo htjeli jeste da se vjenčamo!", izjavili su.

Kako je Švedska imala dosta opušteniji pristup u borbi protiv korona virusa, susjedne zemlje poput Norveške je nisu stavile na listu zemalja u koje može da se putuje.

Stoga je par odlučio da izrekne zavjete u šumi u regiji Holebek na jugoistoku Norveške, odmah na granici sa Švedskom. Stajali su na suprotnim stranama, odvojeni bijelom trakom.

Mlada, Kamila Ojord, izjavila je da je takvo vjenčanje predložila kao šalu, na koju su prijatelji i članovi porodice odreagovali sa oduševljenjem.

"Htjeli smo da se vjenčamo! Ljubav pobjeđuje sve!", izjavila je.

Mladoženja, Aleksandar Klern, rekao je da nisu očekivali da će bilo ko doći, kako put do tamo vodi kroz dugačku šumsku stazu, ali da ga je obradovao broj gostiju na vjenčanju.

A bila su i dva nezvana gosta - policajci koji su se postarali da niko ne pređe granicu.

"Policajci su ljubazno pitali da li mogu da prisustvuju. Naravno da smo pristali na to", izjavili su mladenci, prenosi BBC.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.