Ivan Brajović

Brajović poručio

"Crnogorski parlament mora biti hram demokratije, nema mjesta ucjenama"

Crnogorski parlament - osim što mora biti hram demokratije, treba da bude i mjesto gdje se otvaraju teme od značaja za društvo, pa i onda kada su teške, poručio je danas predsjednik Parlamenta i predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore.

"Zato smo mi u Socijaldemokratama uvijek insistirali da Parlament ostane mjesto razgovora, čak i kad se naše razlike čine nepremostivim. To je uloga ozbiljnog zakonodavnog doma, a mi ne pristajemo ni na što manje”, kazao je Brajović i dodao da je u gotovo nikad kompleksnijem ambijentu, donijet je čitav set zakonskih rješenja i odluka usmjerenih na razvoj cjelokupšnog društva, bolji položaj zaposlenih, afirmaciju ljudskih prava, unaprjeđenje poslovnog ambijenta, dalji razvoj ekonomije, ali i jačanje multietičnosti, kao naše temeljne vrijednosti.

"Otvorili smo zajedno i zatvorili mnoge neizmjerno važne državotvorne teme, među kojima i one istorijske, poput članstva u NATO i Rezolucije o Podgoričkoj skupštini. Podrškom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i Zakonu o životnom partnerstvu lica istog pola, pokazali smo da gradimo državu jednakih vjerskih, etničkih, kulturnih, građanskih i seksualnih prava, ne narušavajući prava drugih", istakao je Brajović.

Ubrzali su, kako je poručio, procedure stavljanja akata na dnevni red, tako da zakoni ne “stoje u fioci” kako bi predstavljali mehanizam za ucjenjivanje, što je nekad nažalost bio slučaj.

"Skupština Crne Gore je već nekoliko godina zaredom prepoznata kao najotvoreniji parlament u regionu. Uživa i značajan međunarodni ugled o čemu, pored mnogih drugih, svjedoči i prva posjeta predsjednika evropskog parlamenta. Mi, Socijaldemokrate, učinili smo sve da kroz sopstveno djelovanje i na ličnom primjeru pokažemo da se o socijaldemokratiji ne samo priča, već da se ona živi", zaključio je predsjednik Parlamenta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.