Trikovi koji će vam pomoći ukoliko imate problema sa znojenjem
Ilustracija

Trikovi koji će vam pomoći ukoliko imate problema sa znojenjem

Čak i zimi, ako imate problema sa pretjeranim znojenjem, to zna da bude prava muka, a ljeti sve postaje još neprijatnije.

Međutim, ima nekoliko načina da smanjite znojenje, prenosi Informer.

Ništa vas ne košta da probate, a možda je neki od njih upravo to rješenje koje će vam olakšati ljetnje muke.

Antiperspirant stavljajte uveče

Ukoliko koristite antiperspirante koji ograničavaju znojenje, savjetuje se da ih nanosite uveče, kada je koža najsuvlja, i kada će sastojci iz dezodoransa biti najefikasniji.

stikznojenjemirispazuh

Koristite fen

Da, zaista zvuči čudno, ali ako se prekomerno znojite, dermatolog Brajan Ginzberg, preporučuje da dio ispod pazuha, nakon stavljanja antiperspiranta, tretirate fenom, naravno, podešenim na hladni režim rada.

Izbjegavajte alkohol i začinjenu hranu

Nije nikava novost da alkohol, kofein i začinjena hrana povećavaju znojenje, i trebalo bi ih izbjegavati. To se naročito odnosi na alkohol i kofein, jer oni podstiču produkciju adrenalina, i veoma brzo dovode do prekomernog znojenja.

Pamučna odjeća

Nosite odjeću od pamuka, lana i drugih prirodnih materijala. Mijenjajte odjeću svakog dana i nastojte da ona bude svježe oprana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.