Nikolić: Vulin umjesto Zadruge
Miloš Nikolić

Nikolić: Vulin umjesto Zadruge

Dosadašnji ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, odlučio je izgleda da popuni prazninu u programu na srpskim televizijama i medijima koja se pojavila završetkom rijalitija Zadruga. A i da se preporuči uoči sastavljanja nove Vlade, kazao je Miloš Nikolić, portparol DPS-a.

Nikolić navodi da Vulin zbog toga, svakodnevno zatrpava javnost tabloidnim saopštenjima i izjavama čiji stepen besmislenosti i nekulture prevazilazi čak i sve ono, kako je kazao, na što smo od njega navikli.  Dodajući da svakako nije jednostavno uraditi.
 
"Tako je, u naletu entuzijazma, noseći uniformu koja mu neprirodno stoji (pokušavajući vjerovatno da kompenzuje to što nikada nije služio vojni rok, a volio bi da mu se to zaboravi) izgovorio i par stvari o Crnoj Gori i premijeru Dušku Markoviću pokušavajući valjda da bude duhovit. Zanemarujući, pri tom, činjenicu, da je ipak najsmješnije od svega to što on zauzima bilo kakvu javnu funkciju, a posebno funkciju prvog čovjeka srpske vojske.Tako je Vulin, očito usljed smanjene doze popularnosti i pred novi izbor ministara napravio par nesuvislih, i samo njemu smislenih paralela, između današnjih i vremena provedenih pod Osmanskih carstvom, pritom nesmotreno veličajući crnogorsku vertikalu antifašizma. Ovakva zamjena teza naslonjena je na besmislicu srpskog Patrijarha da je Srbima danas gore u Crnoj Gori nego pod Osmanlijama i u NDH. Jedino što se na ovakve budalaštine može odgovoriti, a što stalno ponavljamo, jeste da Srbima onda i nije bilo toliko loše u tim vremenima. Jer u Crnoj Gori Srbi kao i građani svih drugih nacionalnosti žive u građanskoj državi koja svima jednako garantuje sva prava bez obzira na nacionalno ili vjersko opredjeljenje", rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, upravo su to tekovine crnogorske antifašističke borbe, dodajući da je i savršeno jasno da kleronacionalista poput njega o tome ne može znati ništa te da je njemu, ipak, intelektualno nedokučiva činjenica.

"Zbog svega navedenog, nadamo se da će novi serijal Zadruge početi uskoro. Uostalom mozda ga Vučić neće u novu Vladu, pa eto adekvatnog zaposlenja čovjeku zalutalom u resor na čijem je čelu", zaključuje Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.