Požrtvovanost i profesionalizam dr Lidije Kljajić i njenih kolega iz beranske bolnice štite sve nas!
Pacijenti zahvalili dr Kljajić i kolegama

Pacijenti oduševljeni odnosom ljekara i sestara

Požrtvovanost i profesionalizam dr Lidije Kljajić i njenih kolega iz beranske bolnice štite sve nas!

Infektolozi Lidija Kljajić , Milovan Živković i internisti dr Sneža Drobnjak, dr Vujica Ljubić, dr Nikodin Radenović, dr Saška Furtula i dr Saša Babović su kovid tim beranske bolnice. Svakodnevno, svjesno idu u susret mogućoj zarazi i jesu istinski junaci Crne Gore.

U Opštoj bolnici Berane na liječenju su 62 kovid pozitivna pacijenta, kazao je u izjavi za portal Kodex dr Budimir Dabetić direktor te zdravstvene ustanove.

“Pet oboljelih je životno ugroženo”, kazao je Dabetić za Kodex.

Podsjetimo, Opšta bolnica u Beranama je Kovid bolnica za sjever zemlje, izuzev za Pljevlja. Imajući u vidu da je preko 500 inficiranih u opštinama na sjeveru koje pokriva, jasno je kolika je opterećenost te zdravstvene ustanove. Uprkos prevelikom obimu posla, prekovremenom radu, pritisku u aktuelnoj situaciji kada je epidemija u punom jeku i samom riziku beranski ljekari pokazuju da su stvarni heroji ovog doba.

Da je tako uvjerili smo se iz prve ruke. Naime, našoj redakciji su danas pristigle pohvale na račun rada i odnosa osoblja te bolnice prema kovid pacijentima, dr Lidije Kljajić doktorke na Infektivnom odjeljenju opšte bolnice u Beranama  i njenih kolega.

Pacijenti su željeli iskazati punu zahvalnost dr Kljajić za požrtvovanost, nesebičan doprinos i pomoć ka ozdravljenju, ispruženu sigurnu ruku koja vuče iz kandži infekcije COVID 19 koja je i jedini spas u situaciji kad se borite  za vazduh i život.

936196971519652696767293810957295290941440n

Dr Kljajić, foto:Facebook

U tako teškim i bespomoćnim situacijama,  spasitelji oboljelima su upravo sjajni beranski doktori i medicinske sestre uz koje sve postaje mnogo lakše.  

Dr Dabetić kaže da pohvale dobijaju svakodnevno od pacijenata a da je za to zaslužan dobro organizovan tim ljekara i drugog osoblja.

“Infektolozi Milovan Živković, Lidija Kljajić i internisti Sneža Drobnjak,  Vujica Ljubić, Nikodin Radenović, Saška Furtula i Saša Babović su kovid tim naše bolnice koji non stop dežura. Na taj način smo se pobrinuili u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i NKT-om da svaki pacijent ima ličnu i zdravstvenu zaštitu. Svo medicinsko osoblje, tehničari i drugo nemedicinsko osobolje su bez pogovora prihvatili ovaj režim rada.”, kaže dr Dabetić.

Direktor beranske bolnice priznaje da je na početku dešavanja bilo straha ali da je sada iščezao.

Pacijenti, oduševljeni stručnošću, prijemom, njegom i pristupom osoblja beranske bolnice koji  u otežanim uslovima, kada satima rade u zaštitnim odijelima često nemajući vremena, što bi naš narod rekao, ni kap vode da popiju, ističu nadljudske napore koji naši zdravstveni heroji čine.

“Prirodno je da ima umora ali to nijedan član ovog tima nijednog trenutka nije pokazao ni riječima ni djelima.”, ističe Dabetić za Kodex.

Naglašava i da među radnicima beranske bolnice nema inficiranih, niti onih u izolaciji.

FME5025

Dabetić: U beranskoj bolnici nema oboljelih zdravstvenih radnika 

Dabetić navodi i da Odjeljenja Ginekologije i akušerstva i Dječje odjeljenje funkcionišu redovno u vremenu epidemije dok Odjeljenje hirurgije prima samo hitne slučajeve.

Apeluje na sve da se pridržavaju preporuka i da poštuju mjere:

“Mnogo je bolje da se pridržavanjem ovih mjera građani drže dalje od bolnice, čime olakšavaju nama posao i doprinose suzbijanju pandemije”, zaključio je Dabetić.

Crnogorski ljekari pokazali su da istinski naši heroji i zato im dugujemo veliko HVALA i maksimalnu dozu odgovornosti.

Odgovorno, besprekorno, danonoćno oni rade za zdravlje naših roditelja, rodbine, prijatelja, komšija i cijele zajednice. Ako želimo to da ispoštujemo i da im pomognemo, na nama je da poštujemo upravo njihove preporuke, održavamo distancu, smanjimo kontakte,nosimo zaštitne maske i održavamo ličnu i higijenu prostora. Zbog sebe, zbog njih i zbog dobra svih nas. Samo tako ujedinjeni ćemo rasteretiti njihova pleća i pobjednički izaći iz ove situacije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.