Furtula: U Bijelom Polju rade samo kladionice i narodna kuhinja
Ivan Furtula

Furtula: U Bijelom Polju rade samo kladionice i narodna kuhinja

Politika Vlade Crne Gore o ravnomjernom regionalnom razvoju nije dala rezultate, jer se sjever Crne Gore danas nalazi u nikad težem socio-ekonomskom stanju, ocijenio je predsjednik Socijalista Bijelog Polja, Ivan Furtula.

"U mom rodnom Bijelom Polju imamo 7,8 hiljada penzionera, 3,6 hiljada nezaposlenih i 2,8 hiljada korisnika socijalne pomoći, odnosno ukupno ih je duplo više nego radnika.

Još gora situacije je u ostalim opštinama na sjeveru Crne Gore, jer ni u jednoj od njih zaposleni nijesu brojniji od penzionera, korisnika socijalnih davanja i nezaposlenih", kaže Furtula.

Ističe da su fabrike i nova radna mjesta odavno postali misaona imenica na sjeveru Crne Gore, a jedino što rade su kladionice i narodne kuhinje.

"Samo u Bijelom Polju narodna kuhinja lani je podijelila preko 20 hiljada obroka", navodi on.

Socijalisti se kako kaže Furtula, zalažu za aktivnu socijalnu politiku koja bi u uslovima ekonomske krize, neizvjesnosti posla i pada životnog standarda građana trebalo da obezbijedi ravnomjerniju raspodjelu zajedničkog tereta i garantuje minimum neophodne socijalne sigurnosti svim građanima.

"Svi imamo jednaka pravo na život. Ne može neko samo da preživljava, a neko drugi da bude iznad života. Nijesmo osuđeni da trpimo. Imamo pravo da živimo u uređenom državi. Ne tuđoj, već našoj. Imamo pravo na dostojanstven i pristojan život, bez straha i diskriminacije", zaključio je Furtula.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.