21. jula akcija dobrovoljnog davanja krvi

Organizuje Crveni krst CG

21. jula akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, i ove godine u ljetnjem periodu organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, sa ciljem obezbjeđivanja dovoljnih količina krvi u mjesecima kad su potrebe veće.

Akcija će se održati u utorak, 21. jula, od 8h do 12h, u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi, a pozvani su da u njoj učestvuju predstavnici ambasada, privrednih i drugih subjekata, nevladinih organizacija, kao i građani.

"Organizovanje akcije ima za cilj i podizanje svijesti različitih segmenata javnosti o značaju uključivanja svih u obezbjeđivanje sigurnih količina krvi. Svi pojedinci koji mogu da daju krv imaju odgovornost da to i urade, a posebno je ta odgovornost velika u ljetnjem periodu kada je izazov obezbijediti dovoljne količine krvi za sve kojima je potrebna, a ove godine posebno zbog situacije izazvane pojavom virusa Covid-19.

Tim povodom, pozivamo i sve građane koji mogu dati krvi da učestvuju u akciji i ličnim primjerom ukažu na značaj redovnog davanja krvi i da zajedno motivišemo što veći broj postojećih i novih davalaca da se uključe i dobrovoljno daju krv", saopšteno je iz Crvenog krsta.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.