Policija istražuje ubistvo bebe u Bijelom Polju: Uzet uzorak DNK, traže majku
Foto: J.Ć.

Pronađena u kontejneru 17.jula

Policija istražuje ubistvo bebe u Bijelom Polju: Uzet uzorak DNK, traže majku

Policija u Bijelom Polju istražuje ko je ostavio novorođenu bebu u kontejneru, a obdukcija će pokazati da li je beba živa rođena i, ako jeste, koliko je vremena bila živa, kazao je za „Dan“ viši državni tužilac Vladan Đalović.

Policija je kontaktirala sa svim domovima zdravlja i bolnicama kako bi identifikovala majku ženskog novorođenčeta čiji je beživotno tijelo 17. jula pronađeno u jednom kontejneru u Bijelom Polju, saznaje „Dan“.

Uzet je uzorak DNK, preko kojeg će istraga takođe pokušati da utvrdi ko je mrtvo novorođenče ostavio u kontejneru.

Tužilac u bjelopoljskom Višem tužilaštvu Vladan Đalović kazao je za „Dan“ da je formiran predmet povodom ovog slučaja.

“Nakon što su radnici Komunalnog preduzeća pronašli mrtvu bebu, uputili smo tijelo u Klinički centar Crne Gore na obdukciju. Obdukcija će pokazati šta dalje treba da preduzmemo u ovom slučaju. Ona će pokazati način smrti i da li je beba živa rođena i, koliko je vremena bila živa. To su uobičajeni standardi kad su u pitanju ovakvi slučajevi”, rekao je Đalović.

Radnici JP Komunalno „Lim“ Dejan Rovčanin, Perko Kovačević i Jovan Rakočević prekjuče, oko 16.45 sati pronašli su mrtvo žensko novorođenče u kontejneru u Ulici 3. januar.

“Mislio sam da je lutka, a onda sam vidio tragove krvi i posteljicu i pupak pored gole bebe. Tu je bio i jedan dio odjeće. Bio sam šokiran onim što sam vidio”, rekao je Rovčanin za Dan.

Odmah je stigla ekipa Centra bezbjednosti i uz pomoć krim tehničara izuzeti su tragovi sa lica mjesta, a tijelo novorođenčeta je no zahtjevu Višeg tužilaštva upućeno na obdukciju.

Prema nezvaničnim informacijama, beba je živa rođena i navodno je kasnije ugušena. Da li je to bilo tako pokazaće obdukcija i istraga. Izuzeti su i video-snimci sa kamera koje se nalaze u blizini, a izjave su dali i neki od stanara obližnje zgrade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.