Za nedjelju dana 20 hiljada eura novčanih kazni
Uprava za inspekcijske poslove

Uprava za inspekcijske poslove izrekla

Za nedjelju dana 20 hiljada eura novčanih kazni

Uprava za inspekcijske poslove izrekla je više od 20 hiljada eura kazni nakon stupanja na snagu novog Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kazala je za TVCG glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin.

Ističe da zbog nastale situacije, određeni ugostitelji pribjegavaju i nelegalnom poslovanju.

"Otpočinju djelatnost bez odobrenja za rad i ne izdaju fiskalne račune. To su primijetili naši gosti odnosno korisnici usluga pa nam to često i prijavljuju. Od kada je stupio na snagu ovaj zakon odnosno izmjene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, znači, evo skoro nedjelju dana, izdali smo ukupno 21.550 eura novčanih kazni zajedno sa kolegama iz Inspekcije rada koji su evo dva dana u zajedničkim akcijskim aktivnostima posebno u Podgorici", kazala je Šljivančanin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.