Nekoliko stotina kosovskih građana dočekalo Tačija po povratku iz Haga
Foto: AA

Juče

Nekoliko stotina kosovskih građana dočekalo Tačija po povratku iz Haga

Predsjednika Kosova Hašima Tačija, koji se vratio iz Haga gdje je četiri dana saslušavan u Specijalnom tužilaštvu, dočekalo je juče stotine kosovskih građana na Graničnom prelazu Morina, između Kosova i Albanije, javlja Anadolija.

Građani su držali u rukama zastave Oslobodilačke vojske Kosova, kao i albanske i kosovske zastave i skandirali parole u znak podrške Tačiju.

U jednom trenutku, Tači je izašao iz automobila i pozdravio okupljene.

Tači je u četvrtak uveče završio četvorednovno davanje iskaza pred tužiocima Specijalnog vijeća za Kosovo u Hagu.

“Tokom ova četiri dana potrudio sam se da razjasnim i da dam informacije o mojoj ulozi, mojim odgovornostima tokom rata, dakle tokom perioda koji pokriva Specijalni sud”, kazao je Tači nakon završetka saslušanja.

Istakao je da smatra da je njegovo saslušanje bilo produktivno, te da sada ostaje tužiocu i sudiji da na nepristasan način ocijene njegovo svjedočenje.

Tači se juče putem Fejsbuk profila oglasio riječima da će u subotu u 20 sati govoriti o četiri dana provedena u Hagu.

Specijalno tužilaštvo je 24. aprila predalo na potvrđivanje Specijalnim vijećima optužnicu “sa deset tačaka kojima se Hašim Tači, Kadri Veseli i druga lica terete za niz zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje”.

Specijalna vijeća za Kosovo sa sjedištem u Hagu imaju rok od šest mjeseci za donošenje odluke o potvrđivanju ove optužnice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.