Opšta bolnica Bijelo Polje pustila u rad pokretni RTG aparat
Foto: Opština BP

Opšta bolnica Bijelo Polje pustila u rad pokretni RTG aparat

Opšta bolnica Bijelo Polje pustila je u rad pokretni RTG aparat.

"Ovaj aparat dobijen je kao dio ugovora koji se finansira iz sredstava EU, kao dio podrške Crnoj Gori u hitnom odgovoru na pandemiju koronavirusa, a aktivnosti će sprovoditi UNDP u bliskoj saradnji sa nadležnim institucijama" - saopšteno je iz bjelopoljske Opšte bolnice. 

Kako se navodi, pokretni RTG je značajan kao dio borbe koju vodimo sa pandemijom Corona virusa.

"Njegov značaj se ogleda u mogućnostima brze dijagnostike I preventivnog liječenja. Njegovo koriščenje omogućiće ljekarima Opšte bolnice brže otkrivanje prisustva virusa, lakšu dijagnostiku kao i uspostavljanje odgovarajuće terapije. Ovaj aparat se trenutno nalazi u kontejneru namijenjenom za pregled pacijenata sa simptomima Corona virusa" - zaključuje se u saopštenju Opšte bolnice. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.