Privode se kraju radovi na rekonstrukciji zgrade Umjetničke kolonije Danilovgrad
Foto: PR Centar

Pavićević najavio mogućnost novih projekata koji bi proširili turističku ponudu grada

Privode se kraju radovi na rekonstrukciji zgrade Umjetničke kolonije Danilovgrad

Rekonstrukcija zgrade Umjetničke kolonije Danilovgrad uskoro bi trebalo da bude završena, a iz te ustanove najavljuju i mogućnost novih programa i suvenirnicu, koja će doprinijeti turističkoj ponudi u tom gradu.

Umjetnički direktor Javne ustanove Umjetnička kolonija Danilovgrad, Velibor Pavićević, kazao je da se rekonstrukcija zgrade te ustanove nije odvijala očekivanom dinamikom uslijed novonastale situacije sa koronavirusom.

"Međutim, u posljednje vrijeme je puno toga odrađeno. Očekujemo da će uskoro biti završena čitava rekonstrukcija.  Dosta je urađeno na unutrašnjosti galerije, a i u spoljnjem dijelu“, rekao je Pavićević u izjavi za PR Centar.

Kako je pojasnio, u unutrašnjem dijelu objekta su postavljeni mermerni podovi, zidovi su u završnoj fazi, a uskoro treba da bude završen i plafon, "na kojem će biti moderna rasvjeta“.

"U gornjem dijelu zgrade, nalaziće se dvije kancelarije i smještajni kapaciteti od nekoliko soba za umjetnike koji budu dolazili da borave u ovom prostoru. Biće to jedna zaokružena cjelina i radna i smještajna, tako da ćemo imati pravi ambijent u kojem će se stvaraoci osjećati lijepo. Istovremeno imaće i jedan lijepi atelje na otvorenom“, kazao je Pavićević.

15

"Planiraju se naredni koraci ukoliko bude finansijski moguće"

Govoreći o ovogodišnjem međunarodnom simpozijumu skulpture, Pavićević je kazao da još uvijek razmatraju način na koji će biti održan, kao i da li će biti održan, ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli.

"Razmišljali smo o mogućnosti da se dovedu jedan ili dva umjetnika iz regiona. Sve je to pod znakom pitanja i zavisi od epidemiloške situacije sa koronavirusom“, naveo je Pavićević.

On je kazao da je Umjetnička kolonija koncipirana kao jedna od ključnih institucija kad je u pitanju skulptura u Crnoj Gori, kao i kultura u državi pa i šire.

"Planiramo i nove programe, ukoliko budemo finansijski u mogućnosti. Umjetnička kolonija ima svijetlu budućnost, kao jedna od najpozitivnijih tačaka kulture kod nas“, smatra Pavićević.

On je kazao da je moguća nova vrsta izložbe i manji simpozijum.

"Moguće je da ćemo u budućnosti formirati suvenirnicu, da obogatimo sadržaj dodatno, a to bi bilo značajno i za turističku promociju Danilovgrada i kolonije“, zaključio je Pavićević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.