Zemljotres u Sjenici, osjetio se u Novom Pazaru
Ilustracija

Srbija

Zemljotres u Sjenici, osjetio se u Novom Pazaru

Na Pešterskoj visoravni u Srbiji jutros je registrovan zemljotres koji se osjetio u Novom Pazaru i gradovima regiona.

Republički zeizmološki zavod Srbije je objavio da je u 7.35 sat po lokalnom vremenu registrovan zemljotres magnitude 3,4 jedinice Rihterove skale u regionu mjesta Sjenica, javlja Anadolija.

Prema prikazanoj mapi Republičkog seizmološkog zavoda Srbije epicentar zemljotrsa je bio u pešterskom selu Kamešnica, na oko 30 kilometara od Novog Pazara.

"Intezitet u epicentru procijenjen je na V stepeni Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog inteziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti", objavio je Republički seizmološki zavod Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.