Novo žarište koronavirusa: U Kini 17 novih slučajeva zaraze, uvode se oštrije mjere
Ilustracija

"Država se prema svakom žarištu ophodi sa oprezom"

Novo žarište koronavirusa: U Kini 17 novih slučajeva zaraze, uvode se oštrije mjere

Broj novih slučajeva koronavirusa na krajnjem zapadu Kine porastao je u posljednja 24 sata za 17.

Od tog broja, 16 novozaraženih je u regionu Sinkjang sa većinskim muslimanskom stanovništvom, koji se smatra novim žarištem, prenosi AP.

Skoro svi letovi ka Urumćiju, glavnom gradu tog regiona su otkazani, a lokalna vlada obećava odlučne mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa, javlja Tanjug.

Kako se navodi, stroge mjere za suzbijanje širenja koronavirusa uključuju zaustavljanje metro linije, kao i mnogih linija javnog autobuskog prevoza.

U Sinkjangu su novi slučajevi korona virusa zabilježeni u srijedu, prvi put posle nekoliko mjeseci u tom regionu, u kojem mahom žive muslimanski Ujguri i pripadnici drugih manjina.

Nakon što se pandemija pojavila u Kini krajem 2019. godine, broj novozaraženih konstantno je opadao, ali se kineski zvaničnici veoma ozbiljno odnose čak i prema vrlo malim žarištima, kako bi izbjegli drugi talas koronavirusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.