Potvrđena optužnica protiv osumnjičenog za prodaju ćerke
Ilustracija

Trgovina ljudi

Potvrđena optužnica protiv osumnjičenog za prodaju ćerke

Nadležni sud potvrdio je optužnicu protiv B.H, koji je optužen da je počinio krivično djelo trgovina ljudima, piše Dan.

Kako se navodi u optužnici, B.H. je od maja 2017. godine do jula 2017. u P. i N, zloupotrebom povjerenja, odnosa zavisnosti i teških prilika drugog, svoju ćerku K.A, staru 12 godina, prodao za 5.000 eura radi sklapanja braka.

“Osmog jula 2017. godine, za oštećenu je organizovao prevoz iz N. do neutvrđenog grada u Nj. u cilju sklapanja nedozvoljenog braka sa N.N. licem koje živi na teritoriji Nj. ili F., a brak je prethodno ugovorio, a potom u cilju sklapanja braka organizovao prevoz svog djeteta K.A. iz N. do Nj. tako što je oštećenoj, njenoj majci K.A, braći i sestrama obezbijedio novac za dobijanje putnih isprava i kupio im autobuske karte do Nj, gdje su ih čekali članovi porodice osobe sa kojim je sklopila nedozvoljeni brak i dalje oštećenu prevezli do kuće u kojoj to lice boravi u Nj. ili F. B.H. je za ugovaranje nedozvoljenog braka dobio 5.000 eura”, navodi se u optužnici.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.