Osumnjičeni za utaju poreza vraćaju novac i doniraju NKT-u, oštetili budžet za 3,5 miliona
Ilustracija

Osumnjičeni za utaju poreza vraćaju novac i doniraju NKT-u, oštetili budžet za 3,5 miliona

Lica uhapšena u policijskoj akciji "Bora" koja su, prema policijskim saopštenjima, državni budžet oštetila za 3.5 miliona eura, moraće da u budžet da vrate novac a istovremeno doniraju novac Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

Policija je u okviru akcije “Bora” u junu ove godine podnijela krivične prijave protiv 32 pravna lica, kao i protiv 31 osobe zbog sumnje da su oštetili budžet za oko tri i po miliona eura.

 Vlada je Specijalnom državnom tužilaštvu dala saglasnost za primjenu instituta odloženog krivičnog gonjenja, tako da će osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije, utaju poreza i doprinosa i pranje novca morati da novac za koji su oštetili budžet, vrate, kao i da doniraju NKT-u.

"Vlada je usvojila Informaciju o davanju saglasnosti za primjenu instituta odloženog krivičnog gonjenja u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva, Ku.br. 245/20. Tim povodom Vlada je dala saglasnost Specijalnom državnom tužilaštvu da se u ovom krivičnom predmetu, kodnog naziva „Bora“, protiv 18 pravnih lica i 19 fizičkih lica, kao odgovornih u pravnom licu, u kome je oštećena Država Crna Gora, primijeni institut odloženog krivičnog gonjenja, u skladu sa članom 272 Zakonika o krivičnom postupku. Na ovaj način osumnjičeni se obavezuju da u cjelosti namire štetu koja je nanijeta Budžetu, kao i da odgovorna lica u pravnom licu i osumnjičena pravna lica izvrše uplatu na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, shodno Odluci Vrhovnog državnog tužilaštva", saopšteno je iz Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.