Sekretar Policijske akademije falsifikovao potpis pripravnice?
Policijska akademija

Sekretar Policijske akademije falsifikovao potpis pripravnice?

Pred podgoričkim Osnovnim tužilaštvom juče se nije pojavio sekretar Policijske akademije Ljubiša Pejović koji se tereti za falsifikovanje potpisa, zbog čega je njegovo saslušanje odloženo, pišu Dnevne novine.

Naime, on je trebalo da se izjasni na okolnosti falsifikovanja potpisa pripravnice Milene Striković.

Pejović je navodno umjesto Strikovićeve potpisao mjesečni izvještaj o stručnom osposobljavanju u kom su unijeti neistiniti podaci.

Pravni zastupnik Strikovićeve, advokat Sava Kostić, u izjavi dostavljenoj Dnevnim novinama naveo je da se na saslušanju kod tužiteljke u ODT-u u Podgorici nije pojavio osumnjičeni Ljubiša Pejović.

“Oštećena Milena Striković i advokat Tomislav Miranović, po mom zamjeničkom punomoćju pojavili su se na zakazano saslušanje. Tužiteljka je Milenu Striković obavijestila da ne može prisustvovati saslušanju osumnjičenog jer je ona svjedok u ovom postupku. Advokat Tomislav Miranović me je upoznao da tužiteljka nije pred njima sastavljala zapisnik niti konstatovala ko je pristupuo i da li je uredno pozvan osimnjičeni za saslušanje”, navodi Kostić u izjavi.

On dalje ističe, da prema njegovom mišljenju, Strikovićeva treba i mora imati svojstvo oštećene u ovom postupku imajući u vidu sve šta se dešavalo u ovom predmetu.

“Jer su njena prava povrijeđena i ugrožena što je opredjeljuće da li neko lice ima status oštećenog ili ne”, stoji u izjavi Kostića.

Tužilaštvo je za pomenuto krivično djelo osumnjičilo Pejovića nakon što je Strikovićeva prethodno podnijela krivičnu prijavu protiv Policijske akademije i NN lica.

Naime, u toku izviđaja urađeno je grafološko vještačenje potpisa i na osnovu dobijenog nalaza Pejović je osumnjičen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.