Za svaku priliku: Krempita sa šlagom
Ilustracija

Za svaku priliku: Krempita sa šlagom

Kremasti kolač za svaku priliku.

Sastojci:

1 l mlijeka

8 jaja

300 gr šećera

200 gr brašna

2 kašičice ekstrakta vanile

1 pakovanje lisnatog tijesta

750 ml pavlake za šlag

2 kašike prah šećera

Priprema: 

Ugrijte rernu na 180 stepeni. Pospite brašnom radnu površinu. Rastanjite oklagijom lisnato tijesto i svaki komad stavite na peki-papir pa pecite u plehu desetak minuta. Ostavite da se ohladi.

Odvojte žumanca i bjelanca. Umutite pjenasto bjelanca sa šećerom. Dodajte brašno i vanilu, pa sipajte jednu šolju 250 ml mlijeka i umutite u ujednačnenu masu. 

U šerpi zagrijte ostatak mlijeka da provri, smanjite vatru i sipajte polako umućena žumanca. Miješajte dok se ne zgusne.

Ulupajte mikserom bjelanca u čvrst snijeg. Umiješajte snijeg u kuvani krem i polako žicom izmiješajte. 

U dublji pleh stavite pečeno lisnato tijesto, pa sipajte krem i ostavite u frižider da se stegne. Umutite pavlaku za šlag sa prah šećerom. Sipajte šlag preko krema i vratite da se hladi.

Drugi komad pečenog lisnatog tijesta isjecite na kvadrate oštrim nožem i njih složite preko šlaga. Pred serviranje, pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

 

Lepa i Srećna

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.