Brajović: Raduje me što će i ENEMO po prvi put posmatrati izbore u Crnoj Gori
"Integracija Crne Gore u EU je važna za sve"

Posmatračke misije dobrodošle

Brajović: Raduje me što će i ENEMO po prvi put posmatrati izbore u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas delegaciju Evropske mreže organizacija za monitoring izbora (ENEMO), koju predvodi profesor Đanluka Pasareli.

Brajović je ukazao na činjenicu da već imamo dobar izborni zakon i proces, koji su dodatno unaprjeđivani u prethodnom periodu. U tom smislu smatra da su posmatračke misije dobrodošle i da je Crna Gora uvijek spremna da razmotri njihove sugestije i implementira ih u izborno zakonodavstvo.

“Već u maju sam uputio pozive za posmatranje izbora EP, PS OEBS-a, PSSE, ODIHR-u kako bi se na vrijeme planirale posmatračke misije. Raduje me što će i ENEMO po prvi put posmatrati izbore u Crnoj Gori, jer želimo i sa vaše strane da dobijemo verifikaciju kvaliteta našeg izbornog procesa”, kazao je Brajović.

Profesor Pasareli je naglasio da Crna Gora predstavlja standard i mjerilo za region, naročito u kontekstu evropske integracije.

„Što Crna Gora radi bolje u svim oblastima, to će imati pozitivan efekat na sve druge u regionu. Vaša integracija u Evropsku uniju je važna, kako za vas, tako i za region i samu EU“, naglasio je Pasareli.

Pasareli se interesovao za saradnju Parlamenta i Državne izborne komisije u pogledu organizacije izbornog procesa u svijetlu epidemije korona virusa.

U tom kontekstu, Brajović je upoznao sagovornike sa juče održanom proširenom sjedenicom Kolegijuma na kojoj je bilo riječi o smjernicama i uporednim iskustvima na osnovu kojih će DIK donijeti obavezujuće epidemiološko uputstvo, uz puno poštovanje činjenice da je zdravlje građana apsolutni prioritet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.