Pisonero Hernandez poručila

Evropska komisija zabrinuta zbog torture crnogorske policije, očekuje brzu i efikasnu istragu nadležnih

Evropska komisija očekuje efikasnu i pravovremenu istragu navoda o policijskoj torturi nad osumnjičenima za napad na lokal Grand, saopštila je portparolka EK Ana Pisonero Hernandes.

"Zabrinuti smo zbog  nedavnih navoda o policijskoj torturi i očekujemo da nadležni, bez odlaganja, sprovedu efikasnu istragu i skladu sa međunarodnim i evropskim standardima", saopštila je Pisonero, prenosi portal RTCG.

Akcija za ljudska prava HRA prethodno zatražila da se hitno istraži prijavljena policijska tortura nad trojicom navodnih učesnika u predmetu bombaški napadi na lokal Grand i kuću Duška Golubovića, ističući da krajnje zabrinjavajući opisi svirepih tehnika mučenja kod sve trojice i zabilježeni tragovi povreda predstavljaju uvjerljive tvrdnje koje se  moraju nepristrasno i temeljno istražiti.

Iz policije je odgovoreno da se saopstenje HRA temelji na izjavama osumnjičenih lica koja pokušavaju da opravdaju izvršenje krivičnih djela visoke društvene opasnosti.

Ni osumnjičeni ni svjedoci nijesu iskazali bilo kakve primjedbe na rad policijskih službenika ni u policiji, ni u nadležnom tužilaštvu. Sve mjere i radnje preduzete su, kako poručuju iz policije, shodno zakonskim ovlašćenjima i standardnim operativnim procedurama.

TVCG/RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.