Crna Gora na italijanskoj listi rizičnih zemalja: Zabrana ulaska i tranzita
Izvor: Ansa.it

Na listi 16 zemalja

Crna Gora na italijanskoj listi rizičnih zemalja: Zabrana ulaska i tranzita

Italija je blokirala Srbiju, Crnu Goru i tzv. Kosovo, posle zabrane dolaska građana 13 zemalja, među kojima su BiH i Sjeverna Makedonija.

"Potpisao sam novi pravilnik kojim se Srbija, Crna Gora i Kosovo dodaju na listu rizičnih zemalja", objavio je ministar zdravlja Roberto Speranca na Fejsbuku, prenosi italijanska agencija Ansa.

"Oni koji su bili poslednjih 14 dana na ovim teritorijama, imaju zabranu ulaska i tranzita kroz Italiju.", naveo je Speranca.

Prema njegovim riječima, epidemija je u najtežoj fazi u cijelom svijetu.

"Potreban nam je maksimalan oprez da bismo odbranili napredak koji smo postigli do sada" , poručio je italijanski ministar zdravlja.

Naredba koju je danas potpisao ministar zdravlja Roberto Speranza predviđa blokadu avionskih letova, vozova i svih drugih prevoznih sredstava za vezu prema i iz Srbije, Crne Gore i Kosova.

Trenutno blokada od strane Italije odnosi se na 16 zemalja: Jermeniju, Bahrein, Bangladeš, Brazil, Bosnu i Hercegovinu, Čile, Kuvajt, Sjevernu Makedoniju, Moldaviju, Oman, Panamu, Peru, Dominikansku Republiku, Srbiju, Crnu Goru i Kosovo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.