SNP: MUP ne ažurira dobro birački spisak, kako je CG za 9 godina dobila novih 209.000 državljana?
Ilustracija

SNP: MUP ne ažurira dobro birački spisak, kako je CG za 9 godina dobila novih 209.000 državljana?

"Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je saopštio da u Crnoj Gori trenutno imamo 780.540 državljana. S obzirom da smo ih po poslednjem popisu stanovništva iz 2011. godine imali 571.130, nameće se pitanje kako je Crna Gora za devet godina dobila novih 209.000 državljana", navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije(SNP).

Sa druge strane, kako dodaju iz SNP-a statistika MONSTAT-a pokazuje da se broj stanovnika za isti period povećao za samo 1.844 građana.

"Znači li to da je stopa nataliteta povećana za nekoliko puta za ovih devet godina, na osnovu čega bi se moglo zaključiti da smo još po nečemu lideri u Evropi ili se radi o nekim novim ljudima sa druge planete koje mi ne poznajemo, a državljani su Crne Gore?

Tražimo od ministra Nuhodžića da nam dostavi podatak kada su to službenici MUP-a terenskom provjerom utvrdili podatke o državljanima Crne Gore koji ne žive u mjestu koje su prijavili kao svoje poslednje prebivalište", kažu iz SNP-a.

Prema njihovim riječima, sve ovo jasno ukazuje da Ministarstvo unutrašnjih poslova ne ažurira dobro birački spisak, odnosno da ovaj resor po potrebi falsifikuje broj državljana u svrhu zloupotrebe izbornog procesa.

"Ministre Nuhodžiću, Vaš potpuno promašen demanti govori da smo bili u pravu i da smo uspjeli da ogolimo pokušaj zloupotrebe Vas i Vašeg Ministarstva.  

Nakon smjene vlasti, koja je neminovna, Socijalistička narodna partija će tražiti da krivično odgovaraju svi koji su se ogriješili o zakon. Ne možemo da ne zaključimo da se Vi više bavite prebrojavanjem onih koji idu na litije, praćenjem ko je šta napisao na društvenim mrežama o Vašem gospodaru, te kako na nekog da se primijeni što veće prekoračenje ovlašćenja, a ne onim čime bi trebalo stvarno da se pozabavite, a to je korektno i zakonito ažuriranje biračkog spiska", zaključuju iz SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.