Fondacija Hemiias donirala dezinfekcioni tunel Opštoj bolnici Nikšić
Foto: Onogost.me

Biznismena i humaniste Hajriza Brčvaka

Fondacija Hemiias donirala dezinfekcioni tunel Opštoj bolnici Nikšić

Fondacija Hemiias, čiji je osnivač biznismen i humanista Hajriz Brčvak, donirala je dezinfekcioni tunel Opštoj bolnici Nikšić, prenosi portal Onogošt.

Prema riječima Konstatine Vojinović ispred fondacije Hemiias prvi od 14 dezinfekcionih tunela, koliko će ova fondacija da donira crnogorskim opštinama, uručen je danas nikšićkoj bolnici.

"Nadam se da će građani da koriste priliku da prođu kroz tunel i dezinfikuju se. Ovo je još jedna u nizu donacija kako Crnoj Gori, tako i Nikšiću od gospodina Brčvaka i fondacije Hemiias“, kazala je Vojinović uz iskazanu zahvalnost fondaciji.

Direktor Opšte bolnice Ilija Ašanin kazao je da je tunel postavljen u kovid ulaz bolnice i biće obavezno da kroz njega prođu zaposleni, kao i svi koji ulaze u Opšti dio bolnice.

"On služi za dezinfekciju predmeta i osoba koje prolaze kroz njega, kao jedna značajna prevencija širenja kovid infekcije", istakao je on.

Dezinfekcione tunele dobiće Bijelo Polje (Opšta bolnica i Dom zdravlja), Rožaje, Petnjica, Gusinje, Berane, Pljevlja, Plav, Podgorica, Bar, Budva, Cetinje, Tivat, kao i Prijepolje u Srbiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.