Premijer BIH pozitivan na koronavirus, primljen u bolnicu sa upalom pluća
Novalić

Premijer BIH pozitivan na koronavirus, primljen u bolnicu sa upalom pluća

Premijer Federacije BIH Fadil Novalić danas je hospitaliziran u klinici Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Na Podhrastovima je, podsjeća portal Kliks, smješten izolatorij specifično pripremljen za pacijente koji boluju od bolesti COVID-19.

"Ranije je javljeno da je premijer pozitivan na koronavirus, i zbog trenutnog stanja (upala pluća) potreban je klinički tretman. Dijagnostika sprovedena, terapija u toku", rekao je za portal Klix.ba njegov savjetnik Zoran Blagojević.

Kako je objašnjeno, Novalić je danas prijepodne osjetio povećanu temperaturu i opštu slabost.

On je na nedavnom Maršu mira povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici osjetio prve simptome.

Tokom Marša mira Novalić je bio u kontaktu sa najmanje 20-ak osoba. Zbog toga ih je ranije pozvao da se kontrolišu, odnosno testiraju kako bi bi sa sigurnošću znali svoje zdravstveno stanje. Takođe pozvao je i novinare koji su s njim bili u kontaktu da učine isto.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.