Prvi regionalni Balkathon se završava sjutra, nagrade za najbolja digitalna rješenja za Zapadni Balkan
Foto: Savjet za regionalnu saradnju

Savjet za regionalnu saradnju

Prvi regionalni Balkathon se završava sjutra, nagrade za najbolja digitalna rješenja za Zapadni Balkan

Najbolja digitalna rješenja sa Zapadnog Balkana biće nagrađena na završnoj sesiji prvog regionalnog online takmičenja, saopšteno je iz Savjeta za regionalnu saradnju iz Sarajeva. Prvi regionalni Balkathon se završava sjutra, 16. jula 2020. godine kada će na završnoj sesiji, koja će biti održana putem interneta, biti odabrana tri najbolja inovativna digitalna rješenja od ukupno 88 prijava pristiglih sa Zapadnog Balkana.

Tri pobjednika prvog Balkathona u kategorijama pametnog turizma, platforme za digitalno učenje i rješenja za plaćanje putem interneta biće odabrana i nagrađena na završnoj ceremoniji  koja će biti održana  putem interneta u organizaciji Savjeta za regionalnu saradnju, a uz podršku Evropske unije

Prvi regionalni Balkathon se završava sjutra, 16. jula 2020. godine kada će na završnoj sesiji, koja će biti održana putem interneta, biti odabrana tri najbolja inovativna digitalna rješenja od ukupno 88 prijava pristiglih sa Zapadnog Balkana. 

Devet finalista, po tri iz svake kategorije, odnosno pametnog turizma, platforme za digitalno učenje i rješenja za plaćanje putem interneta, predstaviće svoje radove stručnim žirijima.  Najbolje rješenje iz svake kategorije biće nagrađeno sa 10.000 eura, za razradu svojih ideja i za praktičnu primjenu. 

Završnu ceremoniju će otvoriti generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu i šef Odjeljenja za regionalnu saradnju za Zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kolin Wolf. 

Takmičarski dio sesije će obuhvatiti predstavljanje članova žirija, kao i izlaganja finalista iz svake kategorije, nakon čega slijedi glasanje za najbolja inovativna rješenja. 

Nagrade će učesnicima dodijeliti generalna sekretarka Bregu i direktorica za Zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Henoveva Ruiz Calavera.

Cijela završna ceremonija prenosiće se uživo na You Tube kanalu i Facebook stranici Savjeta za regionalnu saradnju od 15:00 do 17:45 časova (CET). 

Odabir finalista od ukupno 88 pristiglih prijava će, takođe, biti održan sutra, 16. jula 2020. ujutro, od 08:00 do 12:00 časova, a Savjet za regionalnu saradnju će na svojim kanalima na društvenim mrežama, odnosno na Instagramu, Facebooku i Twitteru objavljivati najnovije informacije u procesu odabira finalista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.