Senzorna soba u Danilovgradu urađena po najvećim evropskim standardima
Foto: PR Centar

Nova usluga u Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Senzorna soba u Danilovgradu urađena po najvećim evropskim standardima

Senzorna soba u javnoj ustanovi "Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ u Danilovgradu najsavremenije je opremljena, čime su stvoreni uslovi da ta ustanova funkcioniše po najvećim evropskim standardima.

To je saopštila predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević prilikom obilaska nove senzorne sobe u javnoj ustanovi "Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“, kojem je prisustvovala i ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori, Meglena Plugčieva.

Donaciju za senzornu sobu, vrijednu više od 15 hiljada eura, obezbijedila je Ambasada Bugarske u Crnoj Gori.

128

Foto: PR Centar

Kovačević se, u svoje lično ime, Udruženja roditelja i Dnevnog centra, zahvalila Ambasadi Bugarske na donaciji.

"Drago mi je što je ambasadorka danas tu i što se uvjerila da su sredstva namjenski utrošena. Izvršena je nabavka najsavremenije opreme senzorne sobe. Stvoreni su uslovi da naš Dnevni centar funkcioniše po najvećim evropskim standardima“, istakla je Kovačević.

kovacevic

Zorica Kovačević, Foto: PR Centar

Ona je ocijenila da Crna Gora baštini dobre prijateljske odnose sa Bugarskom, navodeći da će prijateljstvo dvije države i dalje biti u duhu budućih projekata koji budu realizovani.

"Vrijednost donacije je preko 15 hiljada eura. Raspisan je tender, izvršena je nabavka neophodne opreme. Oprema je montirana. Danas smo u prilici da oprema besprekorno funkcioniše“, rekla je Kovačević.

Ona je kazala da im je u toku realizacije projekta mnogo značila i podrška ambasadorke Crne Gore u Bugraskoj, Snežane Radović.

Ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori, Meglena Plugčieva, kazala je da joj posjeta Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju predstavlja veliko zadovoljstvo, kao i činjenica što je Bugarska pomogla u realizaciji projekta.

"Donacija od preko 15 hiljada eura je velika pomoć za djecu, javno zdravlje, roditelje. Bugarska sa Crnom Gorom ima dobru saradnju od prve pojave slučaja kovida - 19. Bugarska je prijateljska država sa Crnom Gorom i za sve što može da pomogne, tu je“, navela je Plugčieva.  

plugiceva

Meglena Plugičeva, Foto: PR Centar

Ona je podsjetila da je Bugarska za jednu godinu finansirala projekte za Crnu Goru u vrijednosti od 135 hiljada eura, navodeći da su oni realizovani u Danilovgradu, Podgorici, Bijelom Polju, Bolnici Brezovik.

"U petak je prošao rok za finansiranje novih projekata i sve što možemo da pomognemo predstavlja nam veliko zadovoljstvo.  To je istinska pomoć prijateljske zemlje. Crna Gora je na dobrom putu ka Evropskoj uniji i na naše zadovoljstvo, skoro da je vidimo u evropskoj porodici“, rekla je Plugčieva.

Direktor Javne ustanove "Dnevni centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“, Srđan Đurović, rekao je da ta ustanova dobija novi servis, koji će, kako je ocijenio, jako biti koristan.

"Dobili smo jednu značajnu uslugu za naše korisnike. Trudimo se maksimalno da sve što je u najboljem interesu naših korisnika ostvarimo“, rekao je Đurović.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu, predsjednica Opštine Danilovgrad obezbijedila specijalno vozilo za Dnevni centar.

djurovic

Srđan Đurović, Foto: PR Centar

"Senzorna soba ima funkciju da se smiri i agresija i auto agresija, ima vizuelnu i zvučnu funkciju. Vrlo je dobro opremljena, po najsavremenijim standardima, kao svugdje u svijetu. Napravljena je za ponos i naše ustanove i ovog grada“, kazao je Đurović.

On je naveo da trenutno u Centru ima troje, četvoro djece koji su korisnici te ustanove, koji trenutno mogu da je koriste.

"U Centru imamo trenutno 14 korisnika, i u skladu sa preporukama NKT-a, maskimalno smo popunjeni. To je optimalan broj za pružanje kvalitetne usluge. Trudimo se da kvalitet koji je postignut, sa ovim uslovima, zadržimo i da ga svakim danom unapređujemo“, zaključio je Đurović.

Izvor: PR Centar

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.