Krivična prijava protiv izvršnog direktora NVU „IN4S“ zbog utaje poreza i doprinosa
Ilustracija

Krivična prijava protiv izvršnog direktora NVU „IN4S“ zbog utaje poreza i doprinosa

Sektor kriminalističke policije je danas podnio krivičnu prijavu protiv G.R. (57) iz Podgorice, izvršnog direktora NVU „IN4S“ Podgorica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

 Osumnjičeni se kako je saopšteno iz policije tereti da je izvršenjem ovog krivičnog djela nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 59.503 eura.  

"G.R. je ovo djelo, sumnja se, počinio na način što je kao osnivač, ovlašćeno i odgovorno lice u nevladinom udruženju „IN4S” iz Podgorice, izbjegavao plaćanje poreza, doprinosa i drugih propisanih dažbina dajući lažne podatke o zakonito stečenim prihodima za 2018. godinu koje su od uticaja na utvrđivanje obaveza.

On u mjesečnoj PDV prijavi za septembar a kasnije i u završnom računu za 2018. godinu nije prikazao iznos od 240.000 eura a koji je prihodovao po osnovu pružanja usluga pravnom licu „M-tel” d.o.o iz Podgorice a koji iznos predstavlja osnov za obračun poreza na dobit NVU „IN4S”", saopšteno je.

G.R. je ovim krivičnim djelo, sumnja se, nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 41.652 eura po osnovu neplaćenog PDV-a za septembar i poreza na dobit za 2018. godinu u iznosu od 17.851 eura.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.