CG da hitno povuče ambasadora sa Kosova
Slobodan Vujičić

CG da hitno povuče ambasadora sa Kosova

Udruženje i Unija Crnogoraca Kosova uputila je zahtjev zvaničnoj Podgorici da hitno povuče ambasadora Crne Gore na Kosovu do uređivanja njihovog formalno pravnog položaja i početka implementacije Strategije za integraciju i afirmaciju Crnogoraca koju je kosovska Vlada usvojila 2016 godine.

"Sve gore navedeno, najviši zvaničnici Kosova preuzeli su da riješe od momenta kada je 5.januara.2009. tadašnji predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, na naš zahtjev, uslovio postavljanje ambasadora Crne Gore na Kosovu sve do ustavnog priznanja crnogorske zajednice i obezbjeđivanja uslova za održivi povratak nealbanskog stanovništva sa Kosova iz Crne Gore. Međutim, iako Kosovo još uvijek nije ispunilo ni jedan od uslova, iako već punih 12 godina obmanjuju kako Crnu Goru tako i nas Crnogorce, diplomatski odnosi su ipak uspostavljeni 15. januara.2010. dok je ambasador  Crne Gore na Kosovo stupio na dužnost 24.oktobra.2016. Tim činom, režim u Crnoj Gori pokazao je nedoslednost i zabrinjavajući stepen ne brige za opstanak, povratak i konačnu sudbinu crnogorske zajednice na Kosovu", naveo je predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova, Slobodan M. Vujičić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.