Od koronavirusa blizu milion zaraženih u Indiji
Foto. Rojters

Od koronavirusa blizu milion zaraženih u Indiji

Broj zaraženih korona virusom u Indiji je blizu milion, sa 29.429 novozaraženih u posljednja 24 sata, zbog čega vlasti u desetak saveznih država ponovo uvode mjere ograničenja kretanja.

Od početka epidemije zabilježeno je 936.181 zaraženih.

Ministarstvo zdravlja Indije danas je saopštilo da su od Kovida-19 umrle još 582 osobe, što je ukupno 24.309.

Dvonedjeljno ograničenje kretanja danas je uvedeno u istočnoj državi Bihar u kojoj živi 2,5 miliona radnika koji su radili u drugim djelovima zemlje, a usljed pandemije su dobili otkaze i vratili se kući što je doprinijelo širenju zaraze.

Nedjelju dana biće ograničeno kretanje i stanovnicima južnog tehnološkog centra Bangalorea, gdje se nalaze sjedišta Majkrosofta, Epla i Amazona.

Desetak drugih država, uključujući Maharaštru, Tamil Nadu, Zapadni Bengal i Asam uvele su ograničenje kretanja u rizičnim područjima, a dozvoljena je samo prodaja osnovnih namirnica i zdravstvene usluge.

Indijski ministar zdravlja Harš Vardan rekao je da se vrhunac zaraze u različitim djelovima zemlje očekuje u različito vrijeme.

On je dodao da se u Indiji dnevno testira više od 280.000 ljudi, a ukupno je testirano skoro 12 miliona.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.