DPS: Amfilohijev izborni proglas

DPS: Amfilohijev izborni proglas

Svojim najnovijim "proglasom" (namijenjenom istoriji, jer mu u Beogradu svejedno ništa ne vjeruju) mitropolit Amfilohije je, tvrdnjom da se ne miješa, otvoreno, ciljno potvrdio da njegovo višegodišnje miješanje u politiku, pred predstojeće izbore doživljava svoju kulminaciju, i da on lično i njegovi najbliži saradnici uvlače SPC u partijsku izbornu kampanju, kazali su iz Demokratske partije socijalista.

"Da li kao nečiji izvršioci, ili je  njihova autentična želja da prinesu Crnu Goru kao žrtvu na oltar srpstva, ili i jedno i drugo, svejedno je. Naredbom “vjernom narodu“ da izađu na izbore i instrukcijama za koga da ne glasaju, jasno je da Amfilohije šalje direktivu za koga da glasaju", istakli su iz DPS-a.

Iz ove partije kažu da svako razumije da su politički favoriti Amfilohija oni koji Crnu Goru vide kao provinciju Srbije, razdržavljenu teritorijalnu oblast koja bi se u pogodnom trenutku, nacionalno prekomponovana i očišćena od Crnogoraca priključila “srpskim zemljama”.

"To je san i Amfilohija, i njegovog političkog nalogodavca u Crnoj Gori Andrije Mandića ali i raznih falsifikatora istorije, koji su taj svoj “manifest” nedavno prezentirali  u  beogradskoj vladinoj "Politici”.  Zato je svima jasno, da litije nisu nikad ni bile  mirni protest protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti. One su od samog početka pokušaj  mobilizacije naroda da na predstojećim izborima glasaju za one koji im nude “srpsku Podgoricu”, o kojoj u sevdahu javno peva i patrijarh srpski Irinej", ističu iz DPS-a.

Navodeći da svojim višegodišnjim činjenjem, političkim govorima u formi crkvenih besjeda, favorizovanjem opozicije, okupljanjem opozicionih lidera, forsiranjem zlokobne priče o nekakvom “ bratoubilaštvu”, uključivanjem sveštenstva u pobune protiv legitimne vlasti, kao nedavno u Budvi, i mnogim drugim postupcima upravo je Amfilohije SPC u Crnoj Gori, pozicionirao kao parapolitičku organizaciju.

"Demokratska partija  socijalista i njen predsjednik, su samo stvari nazvali pravim imenom i to ćemo i ubuduće raditi, bez obzira koliko je neprijatna činjenica da jedna vjerska organizacija sebe kompromituje svojim neskrivenim političkim ambicijama. Kao što ćemo isto tako, svaki put isticati, da znamo da DPS i njen predsjednik Milo Đukanović nisu trn u oku Amfilohijevoj crkvi zbog nekog zakona, makar se on bavio i vjerskim zajednicama, već zbog činjenice da smo na braniku koncepta Crne Gore, kao stabilne i sigurne države svih njenih građana u kojoj se pripadnici svih nacija i vjera osjećaju slobodno i ravnopravno. U takvoj Crnoj Gori nema mjesta nacionalnim prebrojavanjima i raznim nacionalističkim eksperimentima. Tu predstavu u našoj Crnoj Gori nećete gledati, bez obzira na režiju i scenografiju koju ste planirali", poručuju iz DPS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.